Mladá pšenica, všestranný pomocník

Pozitívny vplyv vizualizácie na tréning

Mladú pšenicu (možno ju poznáte skôr pod označením wheat grass) zaraďujeme medzi tzv. zelené potraviny, ktorých používanie sa v rámci zdravej výživy čoraz viac rozširuje. Patrí medzi najsilnejšie naturálne zdroje detoxikácie organizmu a vyznačuje sa vysokou nutričnou hustotou. Aj v malých množstvách totiž obsahuje mnoho minerálov a vitamínov, aktívnych enzýmov, antioxidantov, rôznych fytonutrientov a aminokyselín. Mladá pšenica má potenciál zlepšiť váš zdravotný stav po viacerých stránkach. Pozrime sa na tie najvýznamnejšie pozitíva, ktoré jej užívanie poskytuje.

Posilnenie imunitného systému

Mladá pšenica je po nutričnej stránke skutočnou výživovou bombou, keďže už približne 30 gramov sa nutrične vyrovná viac ako kilu čerstvej listovej zeleniny. V relatívne malom množstve (zvykne sa odporúčať 1-2 čajové lyžičky denne) teda poskytuje organizmu mnoho cenných látok a výrazne tak prispieva k posilneniu imunitných schopností, čo je dôležité predovšetkým v zimných mesiacoch alebo počas chrípkového obdobia.

Potláča únavu

Ak pociťujete pravidelne únavu, môže to mať samozrejme mnoho príčin. Cítite však menej energie a oslabený je aj imunitný systém. Chlorofyl, ktorý mladá pšenica obsahuje, pomáha k lepšiemu využívaniu kyslíka a prekysličuje telové bunky a tkanivá, čo prispieva k lepšej regenerácii a prirodzene obmedzuje únavu.

Zlepšuje trávenie a potláča prílišnú chuť do jedla

Mladá pšenica je univerzálnym riešením pri problémoch s trávením. Obsahuje dostatok vitamínov skupiny B, dôležité aminokyseliny a účinné enzýmy, ktoré sa zúčastňujú procesu trávenia. Čo sa týka potláčania prílišnej chuti do jedla, je to spôsobené aj tým, že obsahuje široké spektrum mikroživín. Znižuje sa tak riziko, že vám budú niektoré dôležité látky chýbať a telo si ich nebude žiadať.

Stimuluje cirkuláciu krvi

Mladá pšenica má schopnosť zvyšovať množstvo kyslíka v krvnom obehu, čím zlepšuje celkovú cirkuláciu krvi a podporuje produkciu krviniek. Problémy s cirkuláciou môžu spôsobovať mnoho vážnych ochorení, medzi ktoré patrí cukrovka alebo vysoký krvný tlak.

Stabilizuje hladiny krvného cukru

V nadväznosti na predchádzajúci zdravotný prínos je potrebné spomenúť aj jej pozitívny vplyv na stabilizovanie krvného cukru, keďže užívanie mladej pšenice je spojené s lepšou kontrolou glukózy a tukov v krvi.

Revitalizuje pokožku a prispieva k jej rýchlejšiemu hojeniu

Má potenciál regenerovať kožné bunky, obmedzovať akné, rýchlejšie hojiť vzniknuté poranenia kože a dokáže aj dodávať pokožke zdravšie zafarbenie. Okrem klasického užívania (pitie nápoja z mladej pšenice) sa preto zvykne aplikovať aj zvonku na pokožku v tom prípade, kedy ju chcete použiť len na určité problémové miesta.

Z ďalších dôležitých vlastností musíme spomenúť jej silnú detoxikačnú schopnosť a neutralizovanie organizmu (je známa vďaka pozitívnemu vplyvu na pečeň), útlm zápalov a obmedzenie kĺbových problémov, zníženie cholesterolu a samozrejme predstavuje aj účinnú formu prevencie pred rôznymi inými typmi chorôb.

Foto zdroj: thinkstock

Deivo, pre telocvikárov, ktorým záleží

Pedalo Boccia Set

28,90 €

Pedalo Boccia Set Kúpiť

Sport-Thieme Handball

16,90 €

Sport-Thieme Handball "Blue" Hádzanárska lopta Veľkosť: 2 Kúpiť

Ogo Sport Mini Ogo športová lopta

9,00 €

Ogo Sport Mini Ogo športová lopta Kúpiť